هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت برگزار شد
هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با موضوع انقلاب بلاکچین در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد. مدیرعامل بانک آینده، مدیرعامل سداد و مدیران حوزه بانکی کشور در حاشیه این همایش از استارتاپهای فینووا بازدید کردند. استارتاپهای سایبورگ، مه کارت، مه پی و وندار در این نمایشگاه به معرفی محصولات و خدمات خود پرداختند.
مهدی عبادی دبیر انجمن فینتک در این همایش از دغدغهها و چالشهای اکوسیستم فینتک ایران صحبت کرد و گفت: “در طول سالهای گذشته که کلمه فینتک سر زبانها افتاده است، این کلمه کلیدواژه دولتمردان شده است. اگر مایل هستید فینتک توسعه پیدا کند، تنها چوبهایتان را از لای چرخ فینتکها بیرون بکشید تا سرعت گرفتن این قطار را ببینید.”
او ادامه داد: “ایجاد محدودیت و ایجاد قانون راحتترین راه است اما ما به سه نهاد جور دیگری نگاه میکنیم: بانک مرکزی، شاپرک و وزارت ارتباطات؛ چراکه این سه نهاد از سال گذشته کارهای مهمی را شروع کردهاند. همچنین مستند پرداختیاران سال گذشته منتشر شد که این اتفاق انحصار را از بین برد. این اتفاق حاصل تصمیم یک تیم بود که اینجور تصمیمها میتواند انحصار را از بین ببرد.”
عبادی ادامه داد: “ما از مدیران دولتی و حاکمیتی و همهکسانی که درباره استارتاپها و حمایت صحبت میکنند، مطالباتی داریم و سؤال ما از مدیران دولتی این است که برنامه مدون آنها برای استفاده از خدمات فینتکی در بدنه دولتی چیست؟”
به گفته عبادی، مطالبه امسال فینتکها از بانک مرکزی در حوزه رگتک است و از بانک مرکزی تقاضا دارند تا در سال آینده در این حوزه بیشتر با آنها همکاری کند. دبیر انجمن فینتک در این باره ادامه داد: “همچنین درخواست میکنیم که برای حمایت از فینتکها، سازمانهایی که در این حوزه دغدغه دارند، برنامههای مدونی تدوین کنند. همچنین یک خواهش از وزارت ارتباطات و سایر نهادها دارم و اینکه همه چیز را امنیتی نبینیم. مقیاس زمان در استارتآپها و فینتکها به ثانیه و دقیقه است اما در نهادهای دولتی به سال و قرن است.”
استارتاپهای سایبورگ و وندار در بخش جانبی این همایش محصولاتشان را در حوزه امنیت سایبری و پرداخت الکترونیک معرفی کردند. رادپرور بنیانگذار سایبورگ ضمن اشاره به برخی از مهمترین حملات سایبری جهان در سالهای اخیر، گفت: “سازمانها همه نکات امنیتی را رعایت میکنند اما باز هم شاهد نفوذ به آنها هستیم و یکی از دلایل این موضوع، نگاه غیرفعالانه به بحث امنیت سایبری است.”
او با اشاره به تجهیز سازمانها برای مقابله با تهدیدات خارجی گفت: “شناسایی و مقابله با تهدیدات هدفمند که مستقیما برای یک سازمان مشخص طراحی میشوند و همچنین تهدیدات داخلی که از درون سازمان ایجاد میشوند، ظرافت و اهمیت بیشتری نسبت به تهدیدات خارجی دارد.” رادپرور در ادامه به وجود دو رویکرد پیش از نفوذ و پس از نفوذ، در پلتفرمهای شکار تهدید اشاره کرد و گفت: “اکثر پلتفرمهای مبارزه با تهدیدات سایبری، رویکرد غیرفعالانه و قابلیت شناسایی پس از نفوذ را دارند. پلتفرمی که در سایبورگ ارائه میدهیم، قابلیت شناسایی پیش از نفوذ را دارد.”
در ادامه این جلسه، مهدی عبادی به معرفی محصول وندار پرداخت. عبادی، مدیرعامل وندار، این شرکت را ارائهدهنده خدمات پرداخت معرفی کرد و گفت: “وندار با ارائه راهکارهای مختلف پرداخت نظیر درگاه پرداخت، امکان دریافت پول توسط کسبوکارهای کوچک و همچنین مدیریت حسابشان را فراهم میکند.” مهدی عبادی، ارائه دستگاه mPOS به فروشگاههایی که فروش حضوری دارند و همچنین ارائه api به اپلیکیشنها برای ایجاد قابلیت پرداخت درونبرنامهای را از دیگر خدمات این شرکت عنوان کرد.
عبادی، قابلیتهای وندار در مدیریت حساب کاربران را یکی از ویژگیهای سرویس وندار عنوان کرد و افزود: “در وندار، اطلاعات آماری و تحلیلی مختلفی درباره ورودیها و خروجیهای حساب صاحبان کسبوکار به آنان ارائه میشود و این سرویس، قابلیت یکپارچهسازی اطلاعات کلیه کانالهای مالی کسبوکار نظیر درگاه اینترنتی، کارتخوان و … را نیز دارد.”
به گفته عبادی، در وندار، امکان ذخیره اطلاعات تکمیلی کاربران افزوده شده است تا کاربر در هنگام انجام عملیات روزانه خود نیازی به وارد کردن اطلاعات تکراری نداشته باشد. برای مثال در هنگام خرید اینترنتی کالا، در صورت تمایل مشتری، کالا به آدرس پیشفرض او فرستاده میشود. همچنین در وندار، قابلیتهایی نظیر امکان درخواست پول از سایر کاربران فراهم شده است.
منبع: راه پرداخت